Online video advertenties laten maken

Van Skinned video tot Interactieve VPAID video tot cinemagrap advertentie. Als creative studio zorgen we er voor dat jij effectieve online video advertenties kunt draaien en het maximale uit je campagnebudget haalt.

Hoe wij jouw online video advertenties sterker maken

Voor adverteerders die een video campagne willen, maar geen video content hebben maken we video animaties of koppelen we je aan een partner voor opnames. De meeste adverteerders hebben echter al video content en daarmee willen ze ook online gaan adverteren. We zien vaak dat een tv reclame 1 op 1 wordt ingezet als online video campagne. Natuurlijk zijn de beelden net zo mooi, maar je gaat resultaat mislopen!

Als creative studio zorgen we dat jouw video advertenties optimaal presteren door jouw video content te optimaliseren voor online advertising. Dit doen we bijvoorbeeld door een visuele skin of overlay in de video te verwerken (met logo, call to action en knop). We raden het aan om deze content zo snel en lang mogelijk in beeld te laten staan, omdat de kans groot is dat de kijker de video niet van het begin tot het eind bekijkt (in tegenstelling tot een tv commercial). Dit komt doordat de spanningsboog kleiner is, de video tussentijds geskipped kan worden of de kijker gewoonweg verder kan scrollen. Voor de kijker die de video wél af kijkt, verwerken we een (extra langdurige) eindkaart die gebruik maakt van het feit dat er geklikt kan worden. Voor out-stream video advertenties ontwikkelen we soms ook impactvolle intro animaties waardoor je de aandacht van de doelgroep pakt. En voor wie nog een stap verder wil gaan ontwikkelen we ook interactieve video advertenties.

In-stream en out-stream video advertenties

We ontwikkelen alle type online video advertenties voor onder andere in-stream en out-stream campagnes. Per type video campagne heb je verschillende creatie mogelijkheden waarbij ook de specificaties per platform weer zullen schelen. Waar in-stream video ads worden getoond voor (pre-roll), tijdens (mid-roll) of na het bekijken (post-roll) van originele video content (zoals een Youtube video met advertenties ervoor, tussenin of na). Wordt out-stream video content getoond buiten videostreams, in bijvoorbeeld een website pagina tussen de content (in-page) of in-banner in een HTML5 video banner met een videoplayer (via bijvoorbeeld Weborama, Adform of Google Studio banners).

Online video advertentie mogelijkheden

Video skin (en overlay video)

Met een visuele skin (of overlay) met branding, een duidelijke CTA en button boost je de prestaties. Voeg hier een sterke eindkaart aan toe en ga voor een maximaal videocampagne resultaat.

Interactieve video ads (VPAID)

Onder andere met VPAID ontwikkelen we interactieve video ads. Denk hierbij aan interactieve cliffhangers, carousels, multivideo of shopping video ads. Ga voor views, impact én engagement!

Vertical mobile
video ads

Laat ons helpen de perfecte verticale/portrait video te maken voor jou campagne. Van animatie tot cinemagraph tot een perfect uitgesneden compilatie van je bestaande video.

Video animatie reclame

Geen video beschikbaar, maar toch video ads inzetten (vaak veel effectiever dan statische ads)? Laat ons een impactvolle video animatie ontwikkelen.

Green screen
video ads

Combineer green screen video footage met je online video campagne om je boodschap persoonlijk te maken. Maak impact en laat de campagne écht met je doelgroep communiceren.

Cinemagraph
video ads

Ga voor een subtiele (en juist daardoor opvallende) cinemagraph video advertentie. Vooral geschikt voor in-banner video, social media uitingen en DOOH.

Spotify ads

Wij ontwikkelen alle soorten Spotify advertentie creatives waaronder video advertenties in elk formaat en elke lengte. Daarnaast vind je ook informatie over o.a. de Spotify HPTO en andere formaten.

Youtube ads

De kans dat jouw doelgroep hier (groots) op aanwezig is, is dan ook erg groot. Tegelijk is de competitie erg sterk als het op adverteren aan komt en daarom is het cruciaal dat je impactvolle (video) ads inzet.

Social media ads

Van het op maat maken van bestaande content naar elk formaat en lengte tot het upgraden met een visuele skin, overlay en eindkaart. Of ga voor interactieve story ads! Meer uitleg op onze social media pagina:

Ondertiteling
toevoegen

Veel adverteerders staan niet stil bij de voordelen van ondertiteling in videocampagnes en ze zijn niet op de hoogte dat ondertiteling ook grafisch mooi kan zijn met custom animaties.

Iets anders nodig?

Neem dan contact met ons op! We kunnen namelijk videoadvertenties opmaken voor ieder gewenst platform!

Tips voor effectieve online video ads

Branding en CTA vanaf het begin

In tegenstelling tot tv reclame is de kans groot dat je doelgroep je online video advertenties niet volledig van begin tot eind kijkt. Zorg daarom dat er continu branding, een call to action en knop in zit als overlay of visuele skin. Wacht dus niet tot de eindkaart voor je boodschap.

Beperk de lengte van je video

De spanningsboog van je doelgroep is online vaak veel korter dan op bijvoorbeeld televisie. Mede omdat de video advertenties tussen de content staan die de kijker oorspronkelijk wilde lezen. Zorg dus dat je de aandacht pakt en snel je boodschap overbrengt.

Meer traffic met een visuele eind kaart

Online video campagnes draaien vaak om awareness, views en view through rates, maar waarom zou je niet meer kliks willen krijgen? Voeg op het einde van je video een eindkaart toe die de kijker de tijd geeft om actie te ondernemen. Verwerk hier een duidelijke call to action en knop in en verleng de tijd dat de eindkaart in beeld staat voor maximaal resultaat.

Betrek de kijker met beeld en/of interactie

Blijf langer top of mind door de doelgroep met verrassende green screen beelden te betrekken in je boodschap (zoals een bn’er die naar je zwaait en wijst naar een button).
Of maak gebruik van het online medium, waar HTML5 en interactie op sommige platformen zijn toegestaan, om indrukwekkende interactieve video ads te maken.

Youtube platform voor online video advertenties
Video advertenties - spotify logo
Video advertenties - azerion logo

Online video advertenties voor Youtube, Spotify, Google, DPG, RTL, Azerion, Amazon, etc.

Naast de wereldwijde spelers als Youtube (Google), Spotify en Amazon kunnen we ook online video advertenties ontwikkelen voor de meeste benelux bedrijven zoals DPG, RTL, Azerion, TMG (Mediahuis), STER (NPO), Hearst, Teads, etc. Skinned video’s, overlays en video’s met op maat gemaakte eindkaart exporteren wij als video file (zoals MP4) waardoor deze in principe via elk systeem/publishers/netwerk in te zetten zijn waar je normaal ook je video campagnes draait. Alleen voor interactieve video advertenties zijn de keuzes beperkter.

Creative studio voor video advertentie campagne creatie

We helpen marketeers, bureaus en mediabedrijven om het maximale uit hun campagnebudget te halen door de beste campagne ideeën, concepten en beelden door te vertalen naar impactvolle digitale creatives.

We leren jullie om in mogelijkheden te denken, waardoor jullie en/of wij samen nóg betere campagne concepten bedenken waar wij o.a. de beste video advertenties voor ontwikkelen.

Wil je meer over ons weten? Lees dan snel verder:

  • We zijn experts geworden door onze passie voor animatie, interactie en video technieken. We zijn altijd bezig met innoveren om nóg gavere creatives te maken voor jouw volgende campagne.

  • We denken graag nog voor je officiële aanvraag mee, zonder kosten, hoe we jouw campagne perfect doorvertalen. Van brainstorm tot concept tot uitwerking.

  • Van inspiratie updates (email) tot inspiratiesessies (op locatie of video call), wij delen graag onze kennis zodat we samen nog mooiere campagnes kunnen bedenken!

  • Snelle productie is belangrijk, maar snelle (mail) communicatie is misschien nog wel belangrijker! Hier krijgen we dan ook regelmatig complimenten over.

  • “De mooiste dingen maak je samen” vinden wij een prachtige uitspraak. Wil jij zelf het concept en/of design maken en moeten wij de uitwerking realiseren? Geen probleem! Leuk zelfs!

  • We zijn een onafhankelijk creative studio die met net zoveel liefde werkt voor individuele merken, marketing- en mediabureaus als publishers en netwerken.

  • Naast online video ads creëren we ook Rich Media banners, Advergames, IAB display bannersets, Social media ads, Digital Out Of Home (DOOH) creatives én landingspagina’s die perfect aansluiten op je campagne.

    We helpen je dus graag als je maar één formaat nodig hebt, bijvoorbeeld ter aanvulling van de eenvoudigere banners die je zelf ontwikkeld, maar ook als je de gehele digitale creatie productie bij ons neer wil leggen om een consistente en daarmee uiterst efficiënte campagne te kunnen draaien.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!