Ondertiteling video advertentie toevoegen
Omdat online out-stream video ads en in-banner video vaak zonder audio moeten starten is ondertiteling een slimme toevoeging.

Zoals hierboven al verteld is ondertiteling soms slim voor video ads die moeten starten zonder audio. Daarnaast kan het voor doven en slechthorende ook handig zijn, zodat ze je boodschap toch meekrijgen. We kunnen zowel ondertiteling hard in je (bestaande) video coderen (ook wel “ingebakken” genoemd), maar ook werken met losse subtitle files bij in-banner video’s of wanneer het advertentiesysteem dat toestaat (zoals op Facebook). Als we gaan voor ingebakken subtitles hebben we ook nog de mogelijk om te werken met mooie grafische teksten met een custom lettertype en maatwerk animaties die bijvoorbeeld ieder wordt los in animeren.

Ingebakken of los ondertitel bestand

Beide methodes hebben voor en nadelen. Voel je daarom altijd vrij om contact met ons op te nemen om te kijken wat de beste keuze is (natuurlijk kan je ook kiezen voor beide methodes voor verschillende creatives). Hieronder de afwegingen:

  • Ingebakken ondertiteling kan in iedere video advertentie (ook bijvoorbeeld in social media ads) en losse ondertiteling alleen in-banner of de videocampagne systemen die het ondersteunen..
  • Losse ondertiteling kun je uitzetten als de audio aan is gezet en ingebakken ondertiteling niet.
  • Losse ondertiteling werkt in-banner niet in IE11 en lager terwijl ingebakken ondertiteling altijd werkt.
  • Ingebakken ondertiteling kan grafisch en animatie technisch helemaal op maat gemaakt worden.

Standaard video ad ondertiteling

Iedereen kent de witte ondertiteling wel met een heel klein zwart randje voor de leesbaarheid. Deze standaard ondertiteling kunnen wij verwerken in je video en banner ads, maar ook als je liever een andere kleurtint hebt of een dikkere schaduw kan dat natuurlijk. Ook is het mogelijk om een semi transparante zwarte achtergrond te plaatsen achter de tekst, zodat deze altijd goed leesbaar is ongeacht de kleuren van de video op de achtergrond.

Video met maatwerk grafische ondertiteling

Als we ingebakken ondertiteling in een video verwerken kunnen we écht helemaal los gaan. We kunnen andere lettertypes gebruiken, andere kleuren, andere stijlen (schaduw, 3d effecten, gradients, texturen, etc) waardoor de ondertiteling een echte toevoeging wordt aan de video beleving. Daarnaast kunnen we alles animeren zoals jij (of je klant) dat wil. Denk daarbij aan animaties per letter, per woord, per regel of een mooie reveal animatie.

Check ook deze pagina’s met voorbeelden:

Bosse Zaal account manager bij creatief bureau DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creatief bureau graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!