Google Display & Video 360 banners laten maken (DV360 banners)

Expert in het ontwikkelen van creatieve en innovatieve Google Display & Video 360 banners in HTML5 en met Rich Media technieken zoals video en interactie Als creative studio ontwerpen en ontwikkelen de gaafste DV360 banners voor een succesvolle campagne!

Creative studio voor Google Display & Video 360 banners

Hoe je ons ook noemt, een banner studio, creatie developers, creative studio, creative agency of een wilde mix van deze termen. Wij zijn één van de grote onafhankelijke creatieve bureaus die gespecialiseerd is in de productie van Rich Media banners en display bannersets voor o.a. DV360.

Met meer dan 10 jaar ervaring in Rich Media banner productie met impactvolle animaties, engaging interacties en gave video content/animaties is geen formaat ons te gek en kunnen wij alle type DV360 banners ontwikkelen die jij wil (zolang de specificaties het maar toestaan 😉)

We kunnen zowel DV 360 banners rechtstreeks bij je aanleveren als zip file(s) wanneer je deze zelf wil uploaden, maar we kunnen deze ook via Google Studio aanleveren (lees daar verderop meer over). Wel is het vereist dat jullie zelf al ervaring hebben met Google Display & Video 360 wanneer wij hiervoor banners moeten opmaken. Als creatie studio hebben wij zelf alleen ervaring met het ontwikkelen van high end banners, maar geen ervaring met het inzetten en monitoren van de campagne via bijvoorbeeld Campaign Manager 360.

Dus zoek jij een creative studio voor de gaafste DV360 Rich Media banners? Dan ben je bij DSlab aan het goede adres. Lees hieronder meer over de verschillende formaten, bekijk gave Rich Media voorbeelden, bekijk de content mogelijkheden en de voordelen om creatives via Google Display & Video 360 in te zetten.

Google Display & Video 360 banners - google studio ads

Google Studio agency en bureau (met certification)

Google Studio is het platform dat Google gebruikt om creative agencies Rich Media banners op te laten maken voor Display & Video 360. Hierin kunnen wij een koppeling maken tussen ons account en die van jullie waardoor we creatives eenvoudig aan kunnen leveren via het systeem. Wij uploaden in Google Studio de creatives en kunnen je voorzien van previews URLs in het goedkeuringsproces. Buiten de standaard toegang in Google Studio zijn wij ook QA en Dynamic content certified waardoor we je ook met die topics kunnen helpen.

Google Display & Video 360 banners voorbeelden

Zoals hierboven al eens vermeld zit de kracht bij Display & Video banners vooral de mogelijkheden in de creatieve en innovatieve HTML5 en video content die mogelijk is. De banner specificaties zijn vaak lekker ruim waardoor we helemaal los kunnen gaan in de content! Hieronder lichten we de meest uiteenlopende DV360 banner content types uit:

Animated DV360 banners

Wie adverteert via Display & Video 360 heeft de ruimte om banners te laten maken met specificaties die veel toe laten. Gave animated DV360 banners zijn daarom het minste wat je moet doen als je via DV360 adverteert (ga dus nooit voor static of GIF)

Al onze animerende banners zijn van hoge kwaliteit en met de gaafste animaties. Doordat er meestal meer toegestaan is dan bij bijvoorbeeld Google Ads banners kunnen zelfs de animaties veel uitgebreider.

Interactieve DV360 banners

Voor wie streeft naar maximale engagement met de doelgroep kan naast animerende banners ook interactieve DV360 banners inzetten via Google Display & Video 360.

Interactie kan zo uitgebreid worden gemaakt als wenselijk, van gave mouse overs tot animatie tot video players tot interactieve fullscreen video tot minigames/advergames.

Video DV360 banners

Bij video DV360 banners wordt vaak gedacht aan een standaard in-banner video player of aan een video advertentie slot zoals een outstream video. Echter gaan wij voor maximale impact een flinke stap verder en integreren full-banner video in Rich Media creatives. Dit wil zeggen dat wij ongeacht het videoformaat zo groot mogelijke video intro animaties in de banners verwerken.

Daarnaast kunnen we met video animatie soms vele spectaculairdere effecten maken dan die technisch mogelijk zijn met HTML5, waardoor de advertentie helemaal next level wordt!

Interactive DV360 video banners

En naast video banners ontwikkelen we zelfs interactieve video banners! Zo kunnen we bijvoorbeeld een gave video spot interactief maken door hier verschillende cliffhanger momenten in te bouwen. We vragen de kijker de volgende stap te zetten waardoor ze extra engaged zullen zijn met je Display & video 360 banners.

Daarnaast kunnen we ook hier gaan voor multivideo waarbij de kijker zelf kan kiezen welke video hij/zij bekijkt.

Dynamische DV360 banners 

Voor Google Display en Video 360 ontwikkelen we ook dynamische DV360 banners. Dit kan o.a. op de volgende manieren:

Dynamic content o.b.v. persoonlijke variabelen zoals Geotargeting en proximity targeting
Denk aan hierbij aan de locatie van de kijker. Op basis van zo’n variabele kan aan die kijker de content aangepast worden dat de dichtstbijzijnde winkel vestiging wordt getoond in de banner inclusief de matchende exit url.

Shopping remarketing product banners
De bekende banners die producten laten zien van een webwinkel die je recent hebt bezocht. Echter met DV360 helemaal op maat te maken en daarmee veel mooier/kwalitatiever én geoptimaliseerd voor resultaat.

Content up to date houden om langdurig relevant te blijven
Zorg bijvoorbeeld dat je doelgroep altijd de laagste prijs ziet van de diensten of producten die je aanbiedt in je Display & Video 360 banners.

Dynamische content op basis van tijd en/of de datum
Tel af naar de releasedatum van je nieuwe filmrelease. Dit kan overigens zonder de dynamic content feature van DV360 te hoeven gebruiken!

Advergames en Gamification

Advergames, voor wie én meer interactie n engagement wil met zijn/haar doelgroep, maar ook een product of dienst op een leuke manier kenbaar wil maken. Zelfs als je product of dienst (of zelfs doelgroep) niets met games te maken heeft, want een game is veel meer dan een spelletje!

Laat je doelgroep bijvoorbeeld spelenderwijs zien:

 • wat je product doet
 • hoe je product werkt
 • wat je product uniek maakt
 • hoe gaaf je product is
 • hoe makkelijk je product werkt

Advergame DV360 banners zijn mogelijk van één simpel spel interactie element tot uitgebreide minigames, kunnen in ieder template verwerkt worden en zijn zowel te ontwikkelen voor desktop, tablet als mobiel.

In theorie is alles mogelijk, maar zullen de specificaties, doorlooptijd en het creatie budget de enige limieten zijn.

Display & Video 360 mogelijke banner formaten

Google DV360 kent minder verschillende formaten als bijvoorbeeld Weborama, maar de creatieve invulling kan net zo spectaculair zijn. Daarom kan het grootste onderscheid gemaakt worden in de content waar we later op de pagina op in gaan! Hieronder een overzicht van de type DV360 banners en formaten die je via Display & Video 360 kan inzetten:

DV360 Banner formaten

Hieronder de mogelijkheden voor de standaard bannerformaten binnen Google Display & Video 360. Er zijn nog meer DV360 banner formaten beschikbaar, maar daar is de inventory vaak nog veel lager voor en daarmee in onze ogen niet interessant. Ook al is je budget groot dan raden we aan om meer in te zetten op de grotere formaten DV360 banners.

Desktop

Op desktop raden wij de volgende DV360 bannerformaten aan:

970×250

300×600

336×280

300×250

160×600

970×90

Deze formaten zijn ook mogelijk op desktop, maar hebben minder inventory of zijn minder interessant door het kleine formaat:

728×90

120×600

468×60

250×250

200×200

980×120

Tablet

Op tablet raden wij de volgende DV360 bannerformaten aan:

728×90

300×250

336×280

160×600

Deze formaten zijn ook mogelijk op tablet, maar hebben minder inventory of zijn minder interessant door het kleine formaat:

120×600

250×250

200×200

468×60

Mobile

Op mobiel raden wij de volgende DV360 bannerformaten aan:

300×250

320×100

336×280

Deze formaten zijn ook mogelijk op tablet, maar hebben minder inventory of zijn minder interessant door het kleine formaat:

320×50

300×50

250×250

200×200

DV360 Expanding banner formaten

De expanding DV360 banners zijn bannerformaten die na interactie transformeren naar een groter formaat waarin meer content kan worden getoond aan de doelgroep. Deze bannerformaten hebben veel minder inventory dan de standaard banners. Zoek dus vooraf goed uit waar je deze kan inzetten en of je deze formaten dus in je campagne wil gebruiken. Ga je deze formaten inzetten, dan zijn dit de 3 mogelijke varianten:

Expanding naar fullscreen interstitial

Na interactie in de standaard banner komt er een fullscreen interstitial over de content heen te liggen. Hierin moet een sluitknop zitten, zodat de kijker deze altijd weer kan afsluiten.

Let op, dat uitklappen naar fullscreen niet overal wordt geaccepteerd. Uitklappende DV360 banners naar een fullscreen interstitial is vaak alleen op mobiel toegestaan en niet op andere devices.

Expand naar groot formaat interstitial, maar niet fullscreen.

Het is ook mogelijk dat na interactie de banner uitklapt naar een groter formaat, maar dat deze niet het scherm volledig vult. Het uitgeklapte gedeelte van de banner komt hiermee over de website content heen te liggen (ook weer met een sluitknop). Dit komt vaker voor op desktop en tablet.

Expanding naar pushdown

Naast expandable DV360 banners die over de website content heen komen te liggen zijn er ook pushdown banners die na interactie groter worden, maar de website content (omlaag) wegduwen, vandaar de term “push down”. Hierdoor blijft alle content op de website leesbaar, iets waar sommige publishers veel waarde aan hechten.

In onderstaande slider zie je een overzicht van de formaten die het meeste Google Display & Video DV360 inventory hebben voor expanding DV360 banners. De ene banner klapt dus uit omlaag/omhoog, naar links of zelfs een combinatie van beide.

Google Display & Video 360 banners - Interstitial bachelorette

DV360 Interstitial banner

Display & Video interstitials zijn banners die alleen op mobiel (tablets en telefoons) draaien. Zowel in app als op web kunnen ze gelanceerd worden en komen over de website of app content heen te liggen (en hebben daarom een sluitknop). Ze worden soms ook wel “Floating ad” of “Prestitial ad” genoemd.

De specificaties voor mobiele ads zijn vaak wat strenger en zo ook de Interstitials. Zo mag de file size vaak maar 2.2MB zijn.

Interstitials hebben bij Google DV360 meestal vaste afmetingen en hieronder een lijstje met de meest voorkomende mogelijkheden:

Mobiel telefoons

Meest voorkomende mobile interstitial:

320×480

480×320

Andere mogelijkheden:

300×250

320×50

250×250

Tablets

Meest voorkomende tablet interstitial:

768×1024

1024×768

Andere mogelijkheden:

300×250

728×90

160×600

468×60

320×50

Google Display & Video 360 banners - Interstitial bachelorette

DV360 Interstitial banner

Display & Video 360 Interstitials zijn banners die alleen op mobiel (tablets en telefoons) draaien. Zowel in app als op web kunnen ze gelanceerd worden en komen over de website of app content heen te liggen (en hebben daarom een sluitknop). Ze worden soms ook wel “Floating ad” of “Prestitial ad” genoemd.

De specificaties voor mobiele DV360 banners zijn vaak wat strenger en zo ook de Interstitials. Zo mag de file size vaak maar 2.2MB zijn.

Interstitials hebben bij Google DV360 meestal vaste afmetingen en hieronder een lijstje met de meest voorkomende mogelijkheden:

Mobiel telefoons

Meest voorkomende mobile interstitial:

320×480

480×320

Andere mogelijkheden:

300×250

320×50

250×250

Tablets

Meest voorkomende tablet interstitial:

768×1024

1024×768

Andere mogelijkheden:

300×250

728×90

160×600

468×60

320×50

DV360 3D Swirl creatives banner

De 3D Swirl banner is een nieuw innovatief formaat dat via Google Display & Video 360 kan draaien op mobiele telefoons. Het formaat is alleen nog maar beschikbaar in 3 formaten: 300×250, 300×600 en 336×280 (de 336 x 280 kan alleen ingezet worden als ook de 300×250 inzet, waarom Google dit eist is ons helaas onduidelijk).

Dit type formaat is alleen te maken met Google Web Designer (GWD) en dat geeft helaas creatieve beperkingen, maar mag niet onderdoen aan deze super gave 3D banner feature!
Wanneer de creative is gemaakt in GWD kan direct in Display & Video 360 geupload worden zonder de tussenkomst van Google Studio. Als creative studio kunnen we de creative dus bij jou aanleveren, zodat jij hem kan uploaden en testen.

1. Invitation state

Op basis van de pagina scroll kun je het 3D objecten automatisch laten ronddraaien, maar ook een button of andere CTA in beeld animeren.

2. Interaction state

De kijker kan met interactie het 3D object bewegen en bekijken. Deze kan hierbij ook inzoomen en uitzoomen of met de uitgebreide template features werken met hotspots.

3. Expanded fullscreen state (dit is optioneel)

Het is mogelijk om de advertentie fullscreen te lanceren na een interactie in de normale banner. De expand button moet altijd links onder staan en de sluitknop, wanneer in fullscreen modus, moet altijd links of rechts boven in de hoek staan.

Tips & extra info

  • Alleen op mobile
  • Alleen op web (dus niet in app)
  • Alleen op iOS en Android
  • Alleen in Portrait oriëntatie van het device
  • Alleen wanneer de kijker snel genoeg internet heeft
  • Maximaal 30 seconden animatie
  • Maximaal 3MB file size
  • Alleen GLB files zijn toegestaan
  • Impressies
  • Engagement
  • Full-screen event (mits ingebouwd)
  • CTR
  • Interactie tijd
  • GLB file format
  • Maximaal 30.000 Vertex points
  • Texture format moet PNG-24 of PNG-8 zijn of JPG
  • Texture bestandsgrootte mag maximaal 2048×2048 zijn
  • GLTF PBR Materials
  • Bone limit maximaal 254
  • Bones per vertex maximaal 4
  • Maximaal 3MB (let op dat de gehele creative max 3MB mag zijn incl het 3D object
  • Maximaal 15 unieke Draw calls, maar het beste is het om dit op maximaal 1 draw call te houden.

  Voor wie nog meer wil weten kan je hier alle eisen en best practices lezen.

Waarom adverteren met DV360? De voordelen

Als creative studio dat is gespecialiseerd in html5 banners en video advertenties willen wij altijd tot het uiterste gaan als het om Display & Video banners gaat waarbij we maximaal gebruik willen maken van alle beschikbare HTML5 technieken en mogelijkheden. Naast Weborama en Adform kunnen we ook met Google Display & Video 360 banners helemaal los gaan! Hier nog een paar extra voordelen uitgelicht:

 • Zoals bovenaan de pagina al uitgelegd heeft Google het Studio platform ontwikkeld waar creatieve agencies en studio’s zoals wij ideaal in kunnen werken. We kunnen de creatives uploaden, testen en vervolgens previews maken die we met jullie kunnen delen ter goedkeuring. Na goedkeuring kunnen we de creatives via het systeem met jullie delen zodat de campagne snel live gezet kan worden!

 • Via Google Studio en de enabler technology kunnen we inbouwen dat er events worden gemeten bij bijvoorbeeld interactie of de video player. Hiermee krijg jij nog meer inzicht in de engagement met je doelgroep. Let er wel op dat we deze events handmatig in alle Display & Video 360 banners moeten bouwen en je dus moet aangeven wat je allemaal mee wil meten.

 • Deze Javascript library moet je zien als het achterliggende technische brein van Studio banner creatives. Er zitten diverse componenten en API call mogelijkheden in verwerkt die de koppeling tussen de creatieve content en de Google servers optimaal maken.

  Wat je er zoal mee kan doen:

   • Polite loading (zorgen dat de ad, of het zwaarste gedeelte hiervan, pas inlaadt wanneer de website pagina is geladen waar die op staat)
   • Zorgen dat de animatie pas start wanneer de banner in beeld scrollt (adVisible en isVisible)
   • Expanding functie mogelijkheden
   • Custom event tracking (tot 400 custom tracking elementen zoals counters)
   • Multi exit URLs/clicks mogelijk
   • Uitgebreide video functie mogelijkheden
   • MRAID laden
 • Via Google Display & Video 360 heb je de grootste inventory beschikbaar in Rich Media advertising wereldwijd. Dus wie op zoveel mogelijk websites en/of verschillende landen breedschalig Rich Media ads wil inzetten via bijv. Campaign Manager 360 is dit the way to go.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!