Video animatie reclame of advertentie

Naast het monteren van een video advertentie met je eigen video assets maakt ons creative studio ook video reclame animaties op maat waarmee jij doeltreffende video campagnes kunt draaien.

Video producties (vooral met geschoten beeldmateriaal) kunnen enorm duur zijn waardoor dit voor veel bedrijven niet in een campagne budget past. Precies daar spelen wij als creative studio op in met video animatie reclames. Zo kunnen we je boodschap toch met video in beeld brengen (en adverteren in video slot advertenties of op social media). We maken video animaties met bestaand artwork of huisstijl materiaal en kunnen ook bestaand videomateriaal combineren met animaties om tot een perfect geheel te komen dat geschikt is voor online adverteren.

Pre-roll video animatie laten maken

Regelmatig helpen wij met het ontwikkelen of doorvertalen van een pre-roll of mid-roll video animatie reclame. Bij het ontwikkelen maken we video animaties met jouw campagne materialen en kun je deze inzetten als pre-roll of mid-roll ads. Ook vertalen we als creative studio regelmatig een bestaande video door naar een geschikte Pre-roll video. Denk hierbij aan het toevoegen van bijvoorbeeld een button in de eindkaart, zodat de doelgroep na het kijken van de video de mogelijkheid krijgt om direct actie te ondernemen. Deze eindkaart maken we dan ook soms overnieuw en laten deze soms 5 seconden langer in beeld staan, zodat de kijker ook echt de kans heeft om te lezen en actie te ondernemen.

Social Media video animatie reclame

Regelmatig maken we voor social media campagnes video animatie reclames. De keuze op bijna alle social media platformen bestaat uit slechts of afbeeldingen of video(s) en niet iedereen heeft een campagnevideo beschikbaar terwijl video veel beter opvalt dan een afbeelding én je meer kan uitleggen in hetzelfde canvas. Om die reden maken we regelmatig video’s vanuit bestaand statisch artwork of een (campagne) huisstijl. We kunnen animatie reclames maken van video post tot carousel tot vertical stories tot TikTok display ads. Alles is mogelijk 🙂

Bestaand videomateriaal combineren met animatie

Het is voor ons geen probleem om bestaand videomateriaal zoals een (deel van) TV commercial(TVC genoemd) te combineren met video animaties en daarmee tot een geheel te komen dat perfect in te zetten is voor online advertising. We zien vaak adverteerders die een TVC inzetten voor online video advertising en dat is dom! Een TVC wordt vaak afgekeken (online ads niet, omdat je vaak eerder kunt skippen), is vaak gemaakt voor branding, de audio is vaak cruciaal en aan het einde van de video is geen communicatie gericht op doorklikken. Wij zorgen dat al deze dingen wél aan bod komen en kunnen je TVC perfect ombouwen tot online video ad.

Traffic Booster video advertentie

Wil je écht het maximale uit je online video campagne halen? Ga dan voor de Traffic Booster video ad. We voegen aan video een skin toe, een call to action, een of meerdere buttons en een custom eindkaart. Op die manier zorgt je video niet alleen voor branding, maar ook voor veel traffic.

Ondertiteling toevoegen aan je animatie reclame

Vaak wordt aan ondertiteling niet gedacht bij online video advertising terwijl veel video’s niet met audio mogen starten. Met ondertiteling kun je iemand toch nét op het juiste moment triggeren om het geluid aan te zetten als er iets interessants voorbij komt in de tekst.

Ondertiteling is er in verschillende vormen en kan opgebouwd worden uit normale tekst, maar ook als grafische design tekst met custom animaties.

Elk formaat, ieder bestandstype en max mb’s

Ons creative studio kan ieder gewenst formaat animatie reclame ontwikkelen. Elke doorvertaling naar een ander formaat rekenen we in een staffel dus je investering is nooit te hoog. Video’s kunnen wij in ieder bestandstype renderen en met onze compressie methodes kunnen we iedere video in de juiste specificaties krijgen. Zelfs een 1920×1080 video van 20 seconden krijgen wij onder de 5MB met behoud van prima kwaliteit.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!