Video skin en overlay advertenties

Geef jouw video campagne een CTR boost met een skinned video (met maatwerk eindkaart) en ga voor zowel branding én traffic! Laat ons creative studio jouw online video campagnes nog succesvoller maken!

Wat is een Skinned video of video overlay?

Een Skinned video is een video advertentie met focus op traffic doormiddel van een visuele skin (en maatwerk eindkaart). Over het algemeen zijn video ads gericht op bereik, awareness en branding wat natuurlijk handig is omdat je een video die ook op TV wordt ingezet ook meteen online in kan zetten met dezelfde doelstellingen. Wil je echter ook dat je video (meer) clicks gaan genereren ga dan voor de Skinned Video met visuele skin, overlay en/of eindkaart mogelijkheden.

Tegenwoordig raden wij als creative studio de skinned video vaak aan bij adverteerders die met video willen adverteren. Doordat we een grafische elementen en communicatie toevoegen aan de bestaande zorgen we er voor dat de boodschap op ieder moment duidelijk is, maar ook dat de kijker weet dat er doorgeklikt kan worden. Door bestaande campagne elementen te combineren met jouw bestaande video kunnen we tegen zeer scherpe tarieven zorgen dat je video een effectieve upgrade krijgt! Check de mogelijkheden hieronder:

Video’s met skin of overlay

Als banner, design en video experts toveren wij jouw standaard video campagne om in een echte branding en traffic knaller door je video ad te skinnen met artwork/huisstijlelementen en te zorgen dat je campagne communicatie altijd in beeld staat met een duidelijk call to action en knop.
Een veelgemaakte fout met video advertising die we tegenkomen is dat een adverteerder al een video heeft (vaak een tv spot) en die ook online wordt ingezet. Echter is een tv spot nooit gericht op het genereren van een klik en worden tv spots vaak afgekeken door een tv kijker, terwijl dat online zeker niet altijd zo is. Waar tv spots vaak op het einde van een videocommunicatie hebben staan zullen online kijkers dit dus regelmatig niet zien, omdat ze de video ad niet afkijken. Met een video skinning zorg je er dus voor dat je communicatie altijd in beeld staat in stijl van de campagne en met button.

Eindkaart of eindscherm laten toevoegen aan je video

Gelukkig bieden steeds meer video ad platformen de mogelijkheid om een extra eindkaart of eindscherm toe te voegen aan het einde van je video advertentie. Echter zijn de mogelijkheden vaak beperkt, zijn ze visueel niet aantrekkelijk en zijn ze bij elk platform weer anders opgezet. Hoe dan ook kan DSlab jouw video campagne boosten door er een custom eindscherm aan toe te voegen (en mits gewenst je huidige eindkaart verwijderen) die op elk platform kan worden gedraaid, omdat we deze toevoegen aan je huidige video. Hierdoor blijft je video campagne niet alleen consistent, maar is de doeltreffende eindkaart ook helemaal in stijl van de campagne.

Skinned video’s met ondertiteling

Video advertenties mogen vaak niet automatisch afspelen met de audio aan en vooral wanneer je bestaande video geen ondertiteling heeft mist de doelgroep misschien de eerste delen van de boodschap. DSlab biedt daarom ook de service aan om ondertiteling in video ads te maken. Dit kan op verschillende manieren:

  • We zetten de ondertiteling hardcoded in je video waardoor je weer een normale video terugkrijgt die overal in te zetten is.
  • Als het gaat om een HTML5 video banner kunnen wij losse subtitles ontwikkelen die we op basis van het geluid aan of uit kunnen zetten. Zo staat de ondertiteling aan wanneer je video zonder geluid speelt en kun je deze uitzetten als de audio aan gaat. Je kunt de ondertiteling natuurlijk ook aan laten staan 🙂

Naast de standaard ondertiteling kunnen wij ook custom grafische ondertiteling maken. We kunnen deze maken met jouw lettertype en grafisch mooi maken met verschillende stijlen. Ook is het mogelijk om de ondertiteling met een custom animatie in en uit beeld te laten gaan voor een extra premium effect.

In-stream en out-stream video ad met skin

Wij kunnen Skinned video’s ontwikkelen voor ieder platform en voor elke manier van adverteren. Zo kunnen wij deze voor zowel in-stream (wanneer de video ad wordt getoond binnen video content zoals op Youtube) als out-stream (wanneer de video ad wordt getoond in non-video content zoals in een website pagina of in een online banner) advertising ontwikkelen volgens de specificaties die jullie nodig hebben.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!