Social media advertenties en banners

Van image tot video tot interactieve ads. Vertical tot square tot landscape. Ons creative studio kan alle soorten social media advertenties maken. Geoptimaliseerd per social media platform, campagneboodschap en doelgroep.

Val op met impactvolle en creatieve social media advertenties

Juist op social media moet je opvallen tussen de enorme hoeveelheid content die elke minuut wordt geplaatst. Als creative studio ontwerpen en ontwikkelen we impactvolle social media advertenties en social media banners die boven de standaard content uitspringt in elk type ad, van single image tot video ad tot carrousel tot custom (interactieve) ads. We kijken per platform, doelgroep en campagneboodschap hoe we de beste social media advertenties kunnen maken.

Let wel op! De spanningsboog op social media platformen is laag. De doelgroep scrollt razendsnel door de content heen en het is dus super belangrijk dat je heel snel to the point komt. Zorg dat of de campagne boodschap er snel is of dat je met creatieve en leuke content de aandacht grijpt dat de kijker langer blijft kijken. Meer tips en mogelijkheden? Lees snel verder!

Van vertical stories tot square en landscape video

Wij maken animatie video’s in alle gewenste social formaten van social stories (9×16) tot squares (1×1) tot landscape posts (16×9) waarmee jij de perfecte social media advertentie campagne kan draaien. Ook kunnen we jouw bestaande videomateriaal omzetten naar het gewenste social formaat met de vereiste lengte voor elk social media advertentie platform. Bij het omzetten van een bestaande video kijken we altijd per scène welke uitsneden het beste kan worden gebruikt om een optimaal resultaat te behouden.

Bestaande assets door vertalen naar social media advertenties

Veel video content voor social media platformen is vertical (9:16) of square (1:1) terwijl jij dat formaat video asset misschien niet beschikbaar hebt. Wij kunnen je altijd helpen met het door vertalen en op maat maken van je bestaande video content naar het juiste social media advertentie formaat (en kijken per scène wat de beste uitsnede is). Daarnaast kunnen onze video experts je video inkorten naar een lengte die perfect is om mee te adverteren.

Maar ook andersom kunnen we social media video advertenties vaak eenvoudig doorvertalen naar HTML5 video banners, Online video advertenties of Digital Out Of Home om daarmee een consistente campagne voor je kunnen maken.

Pak de aandacht met een opvallende video intro animatie

Wil je écht opvallen met social media advertenties? Dan moet je gaan voor een impactvol intro of een opvallende verrassing die de doelgroep niet verwacht. Manieren hoe wij dit bijvoorbeeld voor je kunnen doen:

 • Start in de default achtergrondkleur van het social media platform en start eerst met transparant lijkende content alsof het echt in je tijdlijn staat en niet in een video.
 • Start in de default achtergrondkleur van het social media platform en maak een opening animatie waarbij deze achtergrond op spectaculaire wijze verdwijnt (van explosie tot camera shutter effect)
 • Laat het lijken alsof de video buiten de kaders van de video container gaat wat gegarandeerd opvalt. Een voorbeeld daarvan zie je hier naast.

Er zijn veel generieke social media advertentie intro’s te bedenken, maar het beste bedenken we er een passend bij jouw product of merk en campagne.

Social media advertentie mogelijkheden per platform

Per social media platform weten wij als creative studio wat er mogelijk is én weten wij met welke zaken je rekening moet houden als je een goede advertentie wil maken. Lees er hieronder meer over en klik ook zeker door naar de pagina’s met meer informatie over dat platform. Mocht je het zelf lastig vinden om te bepalen wat voor social media advertenties je nodig hebt (en waar je dus meer informatie over wil hebben)? Voel je dan vrij om contact op te nemen en je door ons te laten adviseren.

TikTok video ads

Het relatief nieuwe social media platform TikTok is extreem populair over de hele wereld. Wie via dit platform adverteert kan een enorme doelgroep bereiken met video content. Houdt wel goed rekening met het interface van TikTok als je video ads maakt.

Instagram ads

Van Instagram posts tot social stories, Instagram is en blijft een groot social media platform met een brede doelgroep. De kracht ligt vooral bij visuele content (van foto’s tot video’s) en daar moet je als adverteerder dan ook op inspelen.

Snapchat ads

Ook voor Snapchat ontwikkelen we social stories en andere social media advertenties. Hierbij draait het altijd om video en is het super belangrijk om de aandacht van de doelgroep vanaf het eerste moment te pakken en daarna te behouden met goede content.

Youtube ads

Het grootste video platform ter wereld met enorm veel bezoekers is Youtube. De kans dat jouw doelgroep hier op aanwezig is dan ook groot. Tegelijk is de competitie voor dit soort social media advertenties erg sterk als het op adverteren aan komt. Daarom is het cruciaal dat je impactvolle ads inzet!

Spotify ads

Spotify is natuurlijk vooral een audio streaming platform, maar met zijn sharing features toch ook wel een beetje een social media platform. Hoe dan ook, wij ontwikkelen ook voor Spotify alle type creatives van video en statics ads, maar ook met HTML5 creatives zoals de Spotify HPTO.

Facebook ads

Facebook is een van de oudere social media platformen, maar nog altijd relevant! Vooral omdat hier ook vaak een iets oudere doelgroep op is blijven hangen met andere interesses dan bijvoorbeeld de gebruikers van Instagram. Van static tot video tot carrousel, wij kunnen je helpen met de creatieve ads.

LinkedIn ads

LinkedIn is eigenlijk het enige grote zakelijke social netwerk van allemaal. Voor alle adverteerders die een business to business (b2b) doelgroep hebben is dit het beste platform om op te adverteren. Het is wel relatief duur, maar met targetten op exact de juiste doelgroep kan het enorm effectief zijn.

X advertenties

Naast Facebook is ook X een wat ouder social media platform (al heeft het een nieuwe naam), maar dat maakt het niet minder interessant om op te adverteren. Voor dit platform kunnen wij ook alle creatieve static en video ads voor je bedenken, ontwerpen en maken.

Pinterest ads

Pinterest is voor veel mensen een minder bekend platform dan de eerder genoemde social media websites. Echter met 400 miljoen gebruikers per maand (wereldwijd) is het platform zeker niet klein te noemen! Ook hiervoor kunnen wij ieder beschikbaar advertentie type voor jou ontwikkelen.

Staat jouw Social media advertentie type er niet bij?

Neem dan contact met ons op! We kunnen in principe iedere static, video en interactieve ad maken voor ieder social media platform!

Creative studio voor social media advertentie campagne creatie

We helpen marketeers, bureaus en mediabedrijven om het maximale uit hun campagnebudget te halen door de beste campagne ideeën, concepten en beelden door te vertalen naar impactvolle digitale creatives.

We leren jullie om in mogelijkheden te denken, waardoor jullie en/of wij samen nóg betere campagne concepten bedenken waar wij o.a. de beste social media advertentie creatives voor ontwikkelen.

Wil je meer over ons weten? Lees dan snel verder:

 • We zijn experts geworden door onze passie voor animatie, interactie en video technieken. We zijn altijd bezig met innoveren om nóg gavere creatives te maken voor jouw volgende campagne.

 • We denken graag nog voor je officiële aanvraag mee, zonder kosten, hoe we jouw campagne perfect doorvertalen. Van brainstorm tot concept tot uitwerking.

 • We zijn een onafhankelijk creative studio die met net zoveel liefde werkt voor individuele merken, marketing- en mediabureaus als publishers en netwerken.

 • “De mooiste dingen maak je samen” vinden wij een prachtige uitspraak. Wil jij zelf het concept en/of design maken en moeten wij de uitwerking realiseren? Geen probleem! Leuk zelfs!

 • Van inspiratie updates (email) tot inspiratiesessies (op locatie of video call), wij delen graag onze kennis zodat we samen nog mooiere campagnes kunnen bedenken!

 • Snelle productie is belangrijk, maar snelle (mail) communicatie is misschien nog wel belangrijker! Hier krijgen we dan ook regelmatig complimenten over.

 • Naast Rich Media banners creëren we ook IAB display bannersets, Social media ads, Video ads, Digital Out Of Home (DOOH) creatives én landingspagina’s die perfect aansluiten op je campagne.

  We helpen je dus graag als je maar één formaat nodig hebt, bijvoorbeeld ter aanvulling van de eenvoudigere banners die je zelf ontwikkeld, maar ook als je de gehele digitale creatie productie bij ons neer wil leggen om een consistente en daarmee uiterst efficiënte campagne te kunnen draaien.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!