Digital Out Of Home Video, HTML5, 3D en responsive creatie

We zijn een onafhankelijke creative studio voor impactvolle Digital Out Of Home (DOOH) video en HTML5 (DOOH5) creatie. Van full motion tot still animated tot static en van responsive tot dynamische tot interactieve content en zelfs 3D!

Wat is Digital Out Of Home (DOOH) en wat is DOOH5?

Digital Out Of Home is buitenreclame met digitale beeldschermen. Iedereen kent ze inmiddels wel; de schermen in steden, op stations en bij de snelweg. Deze Out Of Home reclame is in snel tempo aan het digitaliseren en waar voorheen vaak papieren posters hingen staan er nu digitale schermen, Digital Out Of Home. Naast dat posters veranderen in video gaat de techniek tegenwoordig nog verder met DOOH5, Digital Out Of Home met HTML5, wat zorgt dat video gecombineerd kan worden met dynamische content, interactie en nog veel meer!

Onze video experts maken kwalitatieve en opvallende DOOH video’s, maar door dit te combineren met HTML5 kunnen we écht los gaan en impact maken op jouw doelgroep. Veel van de huidige video producenten voor Digital Out Of Home advertising hebben natuurlijk veel ervaring met video, maar vaak niet met HTML5 en dat is precies de combinatie waar onze expertise ligt.

Van animatie tot edit van bestaande videobeelden

Veel bedrijven denken dat Digital Out of Home niet voor hen is bedoeld, omdat ze zelf geen video beeldmateriaal hebben. Echter kan een DOOH creatie ook totaal worden opgebouwd uit animatie. Wij kunnen van je artwork een gave animatie maken en deze converteren naar het juiste format voor DOOH.

Wie wel een bestaande video heeft kunnen wij helpen door deze op een mooie manier in te korten en op maat te maken voor, maar we kunnen ook video’s combineren of aanpassen als er specifieke eisen zijn. Wil je geschoten beelden combineren met animaties? Dat is ook geen probleem! We bedenken samen een gaaf concept en ontwikkelen een video die jullie kunnen inzetten. Voor een film release kunnen we bijvoorbeeld een trailer bewerken en combineren met artwork voor een perfecte DOOH toepasbaarheid.

Ieder formaat, ieder type scherm en ieder systeem

Bij ons kun je Digital Out Of Home video’s laten maken in elke vorm en in elk bestandstype. Laat ons weten wat de specificaties zijn en wij zorgen dat het in orde komt. Ook ieder type HTML5 DOOH creatie kunnen wij ontwikkelen met de gewenste content. Het is voor ons dan ook geen probleem om te werken met bestaande assets en daar de perfecte out of home reclame mee te maken. Als onafhankelijk creative studio kunnen wij binnen 1 opdracht creatives maken voor verschillende exploitanten en netwerken.

Tips voor de beste Digital Out Of Home creatives

Sterke en effectieve digital out of home creatives maken kan lastig zijn. Daarom hieronder een tips en tricks lijstje waar je sowieso aan moet denken:

  1. Zorg voor een impactvolle openings animatie (mits toegestaan). Hiermee trek je de aandacht van de voorbij lopende/rijdende doelgroep.
  2. Zorg dat je belangrijkste communicatie / boodschap zo lang mogelijk in beeld staat (bijvoorbeeld met een grafische skin), zodat zoveel mogelijk mensen het kunnen lezen. Wacht dus niet tot het einde!
  3. Wanneer je video footage wil gebruiken waarin we gepraat wordt, gebruik dan (mooie grafische) ondertiteling zodat de doelgroep het ook zonder audio kan begrijpen.
  4. Zorg dat je niet teveel beelden en informatie in één creative wil stoppen.
  5. Maak je campagne extra relevant door dynamische data te gebruiken zoals locatie, tijd of andere relevante informatie.

Voor meer tips en tricks kan je altijd contact met ons opnemen.

Voordelen van een onafhankelijk Digital Out Of Home creative studio

Veel outdoor reclame bedrijven hebben een eigen creatie team of persoon die DOOH creatives maakt voor hun eigen schermen. Koop je dus bij slechts één exploitant in dan kan dit zeker handig zijn. Koop je echter bij meerdere exploitanten in dan kan een extern creative studio zoals DSlab er voor zorgen dat je een consistente campagne kan draaien, omdat wij vanuit een en dezelfde basis werken en de creatives zo gelijkwaardig mogelijk doorvertalen.

Als creative studio voor o.a. Digital Out Of Home creatie leren wij jou en je wensen/voorkeuren kennen en weten wij daardoor steeds beter hoe we jouw perfecte digital out of home ads maken. Of het nu voor campagne x is voor exploitant A of voor campagne y voor exploitant B. We kunnen zelfs zo ver gaan dat we basis templates maken die we gebruiken voor al je campagnes. Voor sommige klanten werken wij met een basic template en een premium template. Afhankelijk van de campagne en het bijbehorende budget maken wij dan de creatives die jij nodig hebt.

Digital Out Of Home type voorbeelden

In principe kent Digital Out Of Home 4 verschillende type ads waarvan 2 types in video variant (vaak MP4), 1 type in een statische afbeelding variant (JPG of PNG) en 1 type in een HTML5 variant (index HTML + alle benodigde assets, scripts en fonts). Hieronder laten we de verschillen en mogelijkheden zien:

Full Motion Digital Out Of Home

Yes! Als je Full Motion video mag inzetten dan kunnen wij helemaal los gaan en de gaafste animaties en effecten verwerken! Hierin is het toegestaan om bewegende beelden van bestaande footage (tv reclame, online video ads, film trailer, spot, etc) te verwerken. Er is dan vaak geen limiet in de hoeveelheid van bewegend beeld. De meeste adverteerders vragen deze op in 10 seconden, maar wij kunnen iedere lengte maken die jij nodig hebt.

Benieuwd naar meer voorbeelden? Neem contact met ons op.

Still animated Digital Out Of Home

Still Animated, ook wel Moving Still genoemd, is een video variant van waarbij slechts een klein deel van de creatie bewegend beeld mag zijn (vaak max 15%). Denk aan een logo animatie, één bewegend object, een glans animatie of een cinemagraph. Hierdoor valt de creatie meer op dan een static DOOH wat zorgt voor een beter resultaat.

Deze vorm van out of home reclame wordt vaak gebruikt langs de snelweg (of eigenlijk ieder soort weg waar verkeer langs rijdt). Dit om te zorgen dat verkeer niet teveel wordt afgeleid, iets wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties kan zorgen.

Static Digital Out Of Home

Bij statische out of home reclame mag er geen beweging in de creative zitten. Deze is dan ook vaak opgemaakt in een bestandstype als JPG of PNG waarin geen animatie mogelijk is.

In sommige uitzonderingen maken we ook static creatives in MP4 vorm wanneer het systeem van de exploitant alleen video’s accepteert, maar er geen bewegend beeld gebruikt mag worden. We leveren dan een video file aan met de gewenste lengte waarin het beeld stil staat.

DOOH5 – Digital out of home met HTML5 voor o.a. dynamische XML feed creatives

Bij steeds meer out of home exploitanten is het mogelijk om digital out of home HTML5 creatives in te zetten. Iets wat nog niet zo heel veel wordt gebruikt, omdat video productie bedrijven vaak niet overweg kunnen met HTML technieken. Echter als gespecialiseerd creative studio hebben wij enorm veel ervaring met HTML5 banners en Rich Media banners waar vaak animatie, video en HTML5 technieken gecombineerd worden. Combineer dit met responsive HTML technieken of zelfs dynamische data (zoals een json of xml feed om digital out of home feed creatives te maken) en ga voor maximale resultaten. Je bent bij ons aan het juiste adres om de meest impactvolle, creatieve en innovatieve digital out of home html5 creatives te laten maken.

Digital Out Of Home - dooh logos 1

Digital Out of Home creatives voor Ocean Outdoor, BlowUP Media, JCDecaux, CS Digital Media, etc.

Er bestaan in de benelux veel exploitanten met ieder eigen digital out of home schermen op unieke locaties. Allemaal met eigen USP’s en vaak ook eigen specificaties en eisen. Al die mogelijkheden zijn natuurlijk super gaaf, maar als onafhankelijk creative studio weten wij als geen ander hoe we voor iedere partij de beste creatie content ontwikkelen.

Voor de volgende Out of Home exploitanten hebben wij vaker creatives gemaakt:

Ocean Outdoor

CS Digital Media

JCDecaux

BlowUp Media

Exterion Media

Clear Channel

OOHA Media

Hillenaar

Outsight

Schiphol media

Airport Eindhoven

Staat jouw exploitant hier niet bij? Weet dat wij voor veel meer partijen (zoals OutMoove of Kinetic) ook elk formaat kunnen maken wat je nodig hebt. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Unieke Digital Out Of Home creatie voorbeelden

Naast de gave verschillende mogelijkheden in content willen we een aantal unieke type digital out of home ads nog uitlichten:

Responsive Digital Out Of Home

Met een responsive DOOH creatie wordt je advertentie schaalbaar en kun je één advertentie inzetten voor verschillende verhoudingen en afmetingen out of home schermen.

Voordelen van responsive digital out of home:

 • je hoeft maar één HTML formaat aan te leveren die je voor meerdere schermen kan inzetten
 • wanneer je besluit toch via meer exploitanten te adverteren kan je dezelfde creatie vaak ook daar meteen inzetten

Nadelen van responsive digital out of home:

 • het kan zijn dat je de creatie niet in ieder formaat 100% perfect is. Het werkt wel goed, maar heeft in sommige formaten bijvoorbeeld meer lege ruimte dan in andere formaten.
 • een responsive formaat is relatief duur om te laten maken en daarom vaak pas nuttig als je meer dan 10 verschillende formaten nodig hebt.

Deze techniek kan alleen met HTML gemaakt worden en kan ook mooi gecombineerd worden met dynamische content en mogelijk interactie. Natuurlijk kan hier ook gewoon video animatie in verwerkt worden!

3D Digital Out Of Home

Top van innovatie én maximale impact bereik je met 3D digital out of home creatie! Versterk het 3D effect met elementen die met animatie over de rand heen komen te hangen.

De video zelf is 2D, maar simuleert een 3D omgeving. Deze is perfect afgestemd op het specifiek scherm waarop deze draait. Per beeldscherm is bijvoorbeeld berekend in welke hoek de meeste kijkers deze zien (of aankomen lopen). Precies op die hoek is de 3D omgeving opgebouwd en is dan ook alleen vanuit die hoek echt mooi zichtbaar.

Er zijn helaas nog weinig exploitanten waarbij 3D Digital Out Of Home (3DOOH) mogelijk is, maar dat maakt het niet minder spectaculair!

Snelweg Digital Out Of Home

Snelweg digital out of home reclame moet nét wat anders behandeld worden dan normale DOOH. De afstand van de kijker tot het scherm is groot waardoor je een relatief groot lettertype moet gebruiken. De kijker rijdt in een auto en kan vaak maar kort naar het scherm kijken waardoor je boodschap kort, makkelijk te begrijpen en zo lang mogelijk in beeld moet zijn.

Bij veel exploitanten is het dan ook maximaal toegestaan om still animated video te gebruiken (vaak maximaal 15% animatie in het scherm), maar er zijn ook bepaalde schermen die volledig statisch moeten zijn om de verkeersveiligheid te waarborgen.

Welk type snelweg digital out of home je ook nodig hebt, wij kunnen je helpen met de productie van de mooiste video en html5 out of home creatives.

Innovatieve Digital Out Of Home schermen

Naast de speciale type Digital Out Of Home creatives zoals hierboven beschreven zijn er ook steeds meer unieke schermen in de Benelux te vinden waarop geadverteerd kan worden. Super gaaf natuurlijk, maar deze schermen hebben vaak zeer afwijkende afmetingen/vormen waardoor het aanleveren een stuk lastiger wordt. Met onze video en html5 creatie expertise kunnen wij ieder gewenst formaat voor je ontwerpen en uitwerken.
Hieronder enkele gave DOOH screens uitgelicht. Weet dat wij ervaring hebben met nog véél meer unieke schermen én dat wij je ook kunnen helpen met een nieuw type scherm. Ben dus niet bang om een aanvraag te doen van een formaat dat hieronder niet bij staat!

NEO Hoog Catharijne – BlowUp Media

Het NEO scherm van BlowUp bevindt zich in Utrecht tegen het Hoog Catharijne winkelcentrum. Dit unieke beeldscherm is transparant wanneer het niet aan staat én valt extra op door zijn unieke vorm en grootte formaat. Op dit scherm mogen full motion video’s getoond worden.

Bij het NEO out of home scherm moet je vooral op de schuine afsnede letten, maar ook dat er een grid (van de fysieke beeldscherm randen) door het beeld lopen. Erg belangrijk wanneer je teksten wil laten zien. Zorg er dus voor dat je communicatie altijd lekker groot is. Laat de NEO video creatie door ons maken als jij hier zelf geen zorgen over wil maken.

The Tower – BlowUP Media

Het enorme The Tower scherm bevindt zich in Eindhoven tegen een hoog gebouw waar een wandelroute vanuit het station precies “tegenaan loopt”. Op dit scherm mogen full motion video’s getoond worden, omdat het eigenlijk alleen goed zichtbaar is voor voetgangers.

Onder en boven het scherm zitten dunne stroken beeldscherm die ook bij de video creative horen! Hier kan dus heel gaaf gebruik van worden gemaakt, maar het is geen verplichting.

Dus wil jij een The Tower out of home video laten maken, dan ben je bij ons aan het goede adres!

Triple Digital – CS Digital Media

De Triple Digital out of home schermen zijn te vinden in de metrostations in Amsterdam. Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze DOOH screen uit drie schermen naast elkaar met een marge van 6cm tussen de schermen. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden in je design! De creative wordt meestal in 10 seconden op gemaakt.

Benieuwd wat voor gave Triple Digital video creative wij voor je kunnen maken? Neem contact op.

Frontline Antwerpen Meirbrug (Meir 8) – BlowUp Media

Met een gemiddeld dagelijks bereik van 60.000 voorbijgangers (zowel voetgangers, fietsers als auto’s) is dit niet alleen een super gave creative met 9 schermen, maar ook nog eens zeer effectief als je een groot publiek wil bereiken in Antwerpen. Wie creatief gebruik maakt van de 9 schermen zal écht impact maken op de doelgroep.

De BlowUp Frontline serie heb je ook in Antwerpen Meri Wapper, Gent, Knokke Lippenslaan en Leuven.

Docks Brussel Escalator – JCDecaux Malls

Een uniek digital out of home scherm dat in een portrait view schuin tegen het plafond is gemaakt bij twee roltrappen. Sta je op de roltrap te wachten dan wordt je langs het scherm getransporteerd wat een uniek effect geeft! Kies er dus voor om je communicatie op te bouwen met een leesvolgorde van boven naar onder waarbij de kijker steeds weer iets nieuws te zien heeft. Door deze lengte kijkt de kijker vaak langer naar het scherm en kan je boodschap uitgebreider zijn dan bij een normale DOOH creatie.

Een vergelijkbare variant heeft CS Digital als de Rokin Rolls.

Threesixty – CS Digital Media

Ja écht! Ronde schermen bestaan tegenwoordig ook al in de digital out of home wereld. Dit 360 graden rond beeldscherm vormt om de pilaren heen en is dus vanuit iedere kant te bekijken. Super gaaf, maar hier moet natuurlijk wel rekening worden gehouden welke content je waar laat zien en daar kunnen wij je natuurlijk mee helpen.

Zorg niet voor te lange teksten, omdat deze dan sneller om de pilaar heen vormen en daardoor minder makkelijk leesbaar zijn voor het publiek. Dit geldt natuurlijk ook voor breed artwork!

The Emerald – BlowUp Media

Dit is weer zo’n super gaaf uniek DOOH scherm! Ook deze is te vinden in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, maar nu binnen.

Met zijn unieke vorm, hoog in de lucht, valt dit scherm enorm om. Ook de kleine vlakken zijn beeldschermen die je met de video mag invullen om extra veel impact te maken! Dit vergt de nodige expertise, maar daar kunnen we je zeker mee helpen!

Emma – BlowUp Media

In Tilburg is dit gave Emma out of home beeldscherm te vinden. Een scherm dan doorloopt op het plafond waar je onderdoor loopt! Hiermee is het ook mogelijk om een 3D out of home ervaring te maken waarbij het lijkt alsof het een hele kubus is die gevuld is met content. Let er wel op dat dit effect dan alleen vanaf de aanlooprichting goed zichtbaar is (omdat het natuurlijk wel twee keer een 2D video is). Ook hier kunnen wij je mee helpen!

Creative studio voor Digital Out Of Home (DOOH) campagne creatie

We helpen marketeers, bureaus en mediabedrijven om het maximale uit hun campagnebudget te halen door de beste campagne ideeën, concepten en beelden door te vertalen naar impactvolle digitale creatives.

We leren jullie om in mogelijkheden te denken, waardoor jullie en/of wij samen nóg betere campagne concepten bedenken waar wij o.a. de beste Digital Out Of Home creatives voor ontwikkelen.

Wil je meer over ons weten? Lees dan snel verder:

 • We zijn experts geworden door onze passie voor animatie, interactie en video technieken. We zijn altijd bezig met innoveren om nóg gavere creatives te maken voor jouw volgende campagne.

 • We denken graag nog voor je officiële aanvraag mee, zonder kosten, hoe we jouw campagne perfect doorvertalen. Van brainstorm tot concept tot uitwerking.

 • We zijn een onafhankelijk creative studio die met net zoveel liefde werkt voor individuele merken, marketing- en mediabureaus als publishers en netwerken.

 • “De mooiste dingen maak je samen” vinden wij een prachtige uitspraak. Wil jij zelf het concept en/of design maken en moeten wij de uitwerking realiseren? Geen probleem! Leuk zelfs!

 • Van inspiratie updates (email) tot inspiratiesessies (op locatie of video call), wij delen graag onze kennis zodat we samen nog mooiere campagnes kunnen bedenken!

 • Snelle productie is belangrijk, maar snelle (mail) communicatie is misschien nog wel belangrijker! Hier krijgen we dan ook regelmatig complimenten over.

 • Naast Rich Media banners creëren we ook IAB display bannersets, Social media ads, Video ads, Digital Out Of Home (DOOH) creatives én landingspagina’s die perfect aansluiten op je campagne.

  We helpen je dus graag als je maar één formaat nodig hebt, bijvoorbeeld ter aanvulling van de eenvoudigere banners die je zelf ontwikkeld, maar ook als je de gehele digitale creatie productie bij ons neer wil leggen om een consistente en daarmee uiterst efficiënte campagne te kunnen draaien.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!