Vertical video en portrait ads laten maken

Maak impact met video advertising op mobiele telefoons met verticale video ads! Ons creative studio ontwikkelt vertical video's voor outstream, instream en social media campagnes.

Wij zijn grote voorstanders van vertical video advertenties en portrait video ads voor wie specifiek op mobiele gebruikers target. Door deze 9×16 verhouding (over het algemeen) wordt het beeld van de kijker bijna altijd volledig gevuld wat een enorme impact maakt. Wij helpen adverteerders met het ombouwen van bestaande video’s naar verticale video ads en ontwikkelen verticale video animaties.

Liggende video staand maken

We krijgen vaak te horen “maar we hebben geen verticale video beschikbaar” en dat is juist iets waar DSlab mee kan helpen. Wij kunnen iedere liggende video staand maken, maar ook elke staande video liggend maken. We kijken per scène wat de beste uitsnede is en waar nodig kunnen onze video edit experts beelden manipuleren, zodat alles perfect te zien is in een vertical video. Ook tussenshots (met tekst) en eind kaarten kunnen wij herbouwen zonder bronmateriaal (met is het natuurlijk goedkoper omdat we het sneller kunnen maken). Het allermooiste: vaak hebben we dit sneller gedaan dan je denkt waardoor de investering voor het ombouwen laag blijft.

vertical video en portrait video's korter maken

Inkorten voor vertical video ad

Naast het ombouwen van een horizontale naar vertical video’s zoals hierboven beschreven kunnen we ook een korte edit maken van een bestaande video. Dit is vaak nodig, omdat veel social media platformen korte video’s toestaan (veelal max 15 seconden) en die vaak niet beschikbaar is. De moeilijkheidsgraad zit hem hier vaak in de audio die natuurlijk nog steeds smooth door moet lopen als een video wordt ingekort. Bijna altijd weten onze video experts hier een mooie oplossing voor te bedenken zelfs als we de bronbestanden niet hebben.

TikTok vertical video ads

Voor platformen als TikTok zijn ook videoadvertenties mogelijk en deze zijn eigenlijk altijd verticaal. Ook hier kunnen wij je mee helpen. We kunnen een video ad maken door middel van video edit werk vanuit een bestaande video, maar we kunnen ook met animatie een video advertentie maken (of zelfs een combinatie van de twee). Bij TikTok moet je vooral rekening houden dat ads vaak maar erg kort zijn, er interface items over een deel van de video heen liggen en dat ads niet altijd automatisch met geluid mogen spelen.

Naast TikTok video ads kunnen we natuurlijk ook image ads maken.

Gaaf story ad voorbeeld met influencer Gio. Bekijk deze case!

Social media stories

Regelmatig krijgen we aanvragen om voor social media platformen als Facebook, Instagram, Snapchat en LinkedIn vertical story ads te ontwikkelen. Hier kunnen wij zeker bij helpen op diverse manieren zoals hierboven eigenlijk ook al beschreven. We kunnen een bestaande video aanpassen (horizontaal naar verticaal of inkorten) of een video animatie maken. Ook kunnen we titel shots tussen video scenes invoegen (op maat gemaakt voor een story ad) zodat de boodschap zonder audio ook goed wordt overgebracht.

In-banner verticale video

Waar vaak alleen wordt gedacht aan social media of in-stream verticale video advertenties kan dit tegenwoordig ook out-stream en in-banner. Door je vertical video ook via display ads in te zetten krijg je een consistente campagne. Wij kunnen je video eenvoudig omzetten naar bijvoorbeeld een Half Page ad (300×600) of een mobiel formaat als 320×480 of een Mobile Portrait Video ad.

Voorbeeld van een in-banner video als beeldvullende animatie. Bekijk deze case!

Gaaf voorbeeld van een vertical video met interactie. Bekijk deze case!

Interactieve vertical video ads

In-banner is interactieve vertical video sowieso mogelijk door middel van HTML5 technieken te combineren met meerdere video’s. Op het moment van schrijven zijn er nog geen grote video advertentie platformen waar dit standaard kan, maar mochten deze er inmiddels wel zijn kunnen wij je natuurlijk helpen met de content. Vaak wordt namelijk gedacht dat je video geschoten moet zijn speciaal voor deze interactieve momenten, maar met een groot deel van bestaande video content kunnen wij met slimme video edit technieken toch een interactief concept bedenken.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!