Video banners met HTML5 technieken

Outstream video advertising wordt steeds populairder en daardoor bestaat er steeds meer video content. Laat deze content door ons creative studio in je Rich Media banners verwerken met HTML5 technieken en je krijgt impactvolle video banners. Hiermee kan je een nog bredere online campagne draaien met dezelfde video content!

Wat is een video banner?

Een video banner is een display banner (eigenlijk een Rich Media banner) met daarin video content verwerkt door middel van HTML5 technieken. Een video banner kan zo simpel zijn als een in-banner video player met daaromheen standaard banner content (met artwork, animaties, etc). Maar video kan ook gebruikt worden als (beeldvullende) animatie waarmee je display campagne extreem zal opvallen bij je doelgroep. Video banners zijn er in vele vormen: van Rich Media IAB banner tot mobiele vertical video tot interactieve video banner of zelfs video Page Takeovers. Bekijk de verschillende mogelijkheden en voorbeelden verder op in de pagina.

Door onze expertise als gespecialiseerd creative studio in zowel HTML5 banner technieken, Rich Media creatie én video ads zijn wij top of the class geworden in het ontwikkelen van video banners in iedere vorm. Vaak wordt gedacht dat we bronbestanden nodig hebben voor het maken van video banners, maar het tegendeel is waar. Natuurlijk is het eenvoudiger om een perfecte video banner te maken met bronbestanden, maar ook zonder kunnen wij met kwalitatief edit werk zorgen dat iedere video geschikt is om te verwerken in een online banner. Hoewel wij van ieder materiaal een video banner kunnen ontwikkelen is het wel noodzakelijk dat het advertentiesysteem waarmee je gaat werken ook video toestaat.

Doelstelling van video banners

Video banners scoren enorm hoog in awareness waarde, omdat ze zo goed opvallen met de full motion videobeelden in het display banner landschap (waar dat niet gebruikelijk is).
Combineer een video banner met een interactiemoment (bijvoorbeeld een tussen moment in de video) en scoor ook nog eens hoog op engagement!

100/100
Awareness & branding
80/100
Traffic & conversie
70/100
Interactie & engagement

Video banner voorbeelden en mogelijkheden

Bekijk de vele mogelijkheden van online video banners met HTML5 technieken. Van eenvoudige in-banner video players tot uitgebreide Rich Media video intro animaties, interactieve video ads en high impact video banner formaten. Staat jouw gewenste formaat niet bij de voorbeelden? De kans is zeer groot dat we je toch kunnen helpen met jouw type video banner aanvraag!

Display banners met video player

Een van de meest eenvoudige video banners zijn de standaard in-banner video ads die bestaan uit een standaard IAB banner (met animaties) en een video player die bijvoorbeeld je bestaande video (TV commercial, Trailer, Bedrijfsvideo, Explainer video, etc) afspeelt. In het gedeelte dat geen video bevat kunnen we impactvolle animaties verwerken, je campagne boodschap en duidelijk call to action. Zo krijg je een mooie combinatie tussen video content en een boodschap die continu in beeld is. Doordat een banner met video al snel groot is qua bestandsgrootte, kan deze niet via ieder advertentie platform worden geserveerd. De meeste video banners ontwikkelen wij voor Weborama, Adform, Google Display & Video 360 (of Campaign Manager) en voor publishers direct (die eigen templates of specificaties hebben).
Zet je met regelmaat video banners in voor je campagne? Dan kunnen wij ook een op maat gemaakte video player maken waardoor de kleuren en knoppen aansluiten bij je huisstijl.

Video content als banner animatie

Heb je gave videobeelden beschikbaar én wil je een next level Rich Media campagne draaien? Laat ons dan jouw video content zo in een banner verwerken dat de video de banner animatie wordt. We kunnen bijvoorbeeld een zeer impactvolle video intro maken dat de gehele banner vult, geen video controls heeft en waar je huisstijl elementen en call to action overheen liggen. Wij kijken per bannerformaat (verhoudingen van banners verschillen nogal) welke uitsneden we het beste kunnen gebruiken om de mooiste video animaties te maken. Waar nodig passen we videobeelden aan zodat de belangrijkste content altijd goed in beeld staat. Op deze manier hoef jij dus niet voor iedere banner een video op maat aan te leveren.

Video Page Takeovers (video HPTO)

Als bedenker en voorloper van de video (homepage) takeover of video HPTO (ja écht!) zijn we nog altijd de specialist in de markt. Dankzij onze in-house video expertise tillen we de Page Takeover naar een nieuw niveau met fullscreen background video. Het is helaas niet een kwestie van een video achter een website plaatsen, maar een video zo aanpassen dat de belangrijkste content in de header en skins staat (normaal staat de belangrijkste content van een video namelijk in het midden, maar dat valt achter de website bij een video takeover). Daarnaast bestaan Video Page Takeovers vaak uit 3 losse HTML5 banners en die moeten dus in elkaar overlopen om fullscreen te lijken. Met onze synchronisatie technologie en goede video voorbereiding maken wij dit mogelijk!

Mobile Portrait Video banner

Wie impact wil maken op mobiele devices met een groot bannerformaat kan gaan voor de Weborama Mobile Portrait Video banner. Door de scaling techniek in het template wordt deze banner op bijna iedere telefoon op volledige breedte weergegeven. De Mobile Portrait Video heeft de officiële afmetingen van 320 x 400 pixels en is daardoor een soort extra hoge Mobile Rectangle, waarin we jouw video content mooi kunnen verwerken. We kunnen rondom de video content ook een visuele skin maken in jouw huisstijl, met je campagne boodschap en duidelijke Call To Action (CTA).

Interactieve video banners

Video is hot! Interactie is hot! Wij kunnen dit combineren als de beste tot interactieve video banners. Hieronder beschrijven we enkele voorbeelden van interactieve video banner concepten:

  • Pauzeer een bestaande video op een spannend (cliffhanger) moment en vraag de kijker interactie uit te voeren om verder te gaan. Vanaf dat moment is er user interaction en mag ook het geluid automatisch aan worden gezet. Op deze manier komt de boodschap nog beter over en is de kijker echt actief bezig met je campagne boodschap en zal deze beter onthouden worden.
  • Pauzeer een video op een keuzemoment en laat de kijker beslissen welke keuze deze maakt. Aan de hand van de keuze kun je naar een landingspagina gaan, maar ook een specifieke vervolg video of animatie laten zien.
  • Een ander voorbeeld van interactieve video is in een catalogus video touchpoints te tonen bij producten die je in de video ziet. Ga je hier met je muis overheen dan pauzeert de video en krijg je in de banner meer informatie over het product.

Video Rectangle (MPU, Large Rectangle en Mobile Rectangle)

Een van de meest bekende video banners is de Video Rectangle. We kunnen deze ontwikkelen als Video MPU / Medium Video Rectangle (300×250), als Mobile Video Rectangle (320×240) en als Large Video Rectangle (336×280). Voor dit rectangle formaat zijn dan ook vaak standaard templates beschikbaar (bij bijvoorbeeld Weborama, Adform, GumGum, etc.) die we invullen met een video + HTML5 content die onder de video komt te staan. Naast het invullen van die content kunnen wij natuurlijk ook nog mooie animaties toevoegen of een de banner starten met een intro animatie/video voordat deze op de eindkaart de normale videoplayer laat zien.

Multi video banners met HTML5

Wist je dat we ook meerdere video’s in één HTML5 banner kunnen verwerken? Multi-video kan dus in praktisch iedere Rich Media banner die video toestaat. Dus highlight de features van je product of dienst door middel van korte video’s of promoot verschillende producten met een eigen video, allemaal binnen dezelfde banner. Geen losse video’s per highlight beschikbaar, maar wel een lange video waar er meerdere in voorkomen? Geen probleem, wij kunnen de highlights op een professionele manier uit de langere video knippen om hier korte video scènes van te maken.

Houd er met multivideo banners wel rekening mee dat dit niet bij elk advertentie platform of publishers is toegestaan door de totale bestandsgrootte van alle video’s bij elkaar. Zo zal een Google dit niet toestaan, maar weten wij dat dit wel kan als we de banners opmaken in Weborama. Zij staan namelijk grotere bestandsgroottes toe zolang wij maar instellen dat er maximaal 1 video standaard wordt ingeladen (en de initiale geladen kb’s daardoor onder 4mb blijft).

Wist je dat multi video ook mogelijk is in VPAID video campagnes? Voor meer informatie neem contact met ons op.

Mobile (vertical) video banners en interstitials

Ja zeker! Je kunt ook op mobiele devices werken met in-banner video. Deze mag bij sommige netwerken zelfs automatisch starten, maar dan wel zonder audio en met een beperkt bestandsformaat. Op deze manier kun je naast een video player ook voor mobiele banners video gebruiken als animatie (bijvoorbeeld Fullscreen als intro). Let wel op dat mobiele telefoons soms maar 1 video tegelijk toestaan om af te spelen. Daarom raden we het aan om voor een video intro of eindkaart video player te gaan, maar niet beide in een banner.

We krijgen steeds vaker aanvragen voor Vertical of Portrait video banners (staand video formaat) en terecht, want dit formaat werkt op een mobiele telefoon enorm goed! Met onze video expertise kunnen we tegenwoordig ook een verticale video maken, ook als jij hier niet over beschikt! We kijken dan per scène van je bestaande video hoe we deze het beste in een verticaal bannerformaat kunnen plaatsen.

Video Framescroller

De framescroller is een techniek waarbij de banner data van de website door krijgt over hoe ver de kijker op de pagina is gescrolled. Op basis van deze data kunnen wij de banner laten bewegen met een image sequence (losse frames) van een video. Doordat de frames stoppen als de kijker niet scrollt en weer begint als deze dat wel doet, is de framescroller door zijn subtiliteit juist enorm opvallend (op een goede manier). Deze framescroller techniek kunnen wij in principe in ieder mobiel formaat inbouwen wanneer deze via Weborama wordt ingezet (bij hen is de Weborama Framescroller alleen als Rectangle opgemaakt, maar wij kunnen deze techniek dus in ieder mobiel banner formaat verwerken van Weborama).

Expandable video banners

Breng je video content groots in beeld met expandable video banners! Vaak is er in een IAB banner maar beperkte ruimte voor een video player, maar bij een expandable banner kan deze na user interaction uitklappen tot een groter formaat. In dit grote formaat is natuurlijk ruimte om de video groots te laten zien én ook nog mooie visuele campagne content te tonen (met duidelijke boodschap en call to action)! Bij diverse publishers en advertentieplatformen mag de initial load van een (expandable) banner niet hoog zijn, maar na interactie (bijvoorbeeld het klikken op een play button) mag er extra content worden ingeladen. Hierdoor kan ook een video op groot formaat van hoge kwaliteit worden getoond.

Video Lightbox of Expandable Video Overlay

Waar het banner formaat groter of kleiner wordt bij een expandable banner, bestaat er ook een lightbox of layer die gelanceerd kan worden vanuit een andere banner (van IAB banner tot Takeover). Dit is een op zichzelf staande overlay die vaak de hoogte en breedte van je beeldscherm aanhoudt. Deze overlay of lightbox bestaat vaak uit een zwarte achtergrond met transparantie en in het midden een video player. In sommige gevallen kunnen we hier omheen ook nog artwork, je campagne boodschap en een duidelijk CTA en knop verwerken.

Doordat de lightbox of overlay een stand alone formaat is kunnen we deze één keer ontwikkelen en vanuit meerdere bannerformaten lanceren (o.a. gaaf bij een website takeover waarbij je alle bannerformaten afkoopt).

Wat kost het om video banners te laten maken?

Een set van 3x video banners (met HTML5 techniek) laten maken kost gemiddeld tussen de € 762,50 (basic IAB met videoplayer) en € 1245,00 (video als uitgebreide animatie). We hanteren wel zo veel mogelijk vaste staffelprijzen, zodat jij weet waar je aan toe bent. Weet dat korting mogelijk is als je zelf ontwerpen aanlevert. Daarnaast krijgt iedere nieuwe klant een welkomstkorting.

Hoe lang duurt het om een HTML5 video bannerset te maken?

Een HTML5 video bannerset met 3 formaten kost gemiddeld 5 werkdagen om te ontwikkelen vanaf het moment dat de offerte getekend is, de materialen bij ons binnen zijn en de briefing helder is. In spoedsituaties kan het soms zelfs in 3 of zelfs 2 werkdagen. We werken dan met een designfase met tussentijdse goedkeuring en uitwerkfase waarin we de definitieve creative(s) bouwen.

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of offerte?

Laat ons je als creative studio helpen jouw product of merk met impact aan je doelgroep te laten zien. Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of wil je direct een offerte? Bosse helpt je graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!