Gratis creatie inspiratiesessie

We leren jullie om in mogelijkheden te denken door te inspireren en adviseren tijdens onze creatie inspiratiesessie. Hierdoor bedenken jullie en/of wij samen nóg betere campagne concepten waar wij (eventueel met jullie designers) de beste creatives voor ontwikkelen.

Hoe een sessie zorgt voor betere campagnes

Regelmatig worden wij pas gebriefd wanneer een campagne al bedacht is (en soms zelfs al ingekocht is). De briefing is dan al door de adverteerder of het bureau uitgewerkt wat zorgt voor beperkte creatieve en innovatieve mogelijkheden en daarmee wordt vaak niet het maximale uit een campagne gehaald. Door middel van onze inspiratiesessies laten wij adverteerders, bureaus en mediabedrijven in mogelijkheden denken en niet vanuit limitaties van een advertentiesysteem, limitaties van interne creatie skills of dat ze gewoonweg niet weten wat er allemaal mogelijk is.

We zorgen er voor dat jij je niet meer tegen laat houden door beperkingen van een advertentiesysteem, interne creatie skills of onwetendheid over de vele mogelijkheden. Hierdoor kun jij meer innovatieve en creatieve maar vooral effectieve campagnes bedenken, opzetten en draaien! Als creatief bureau bedenken, ontwerpen en ontwikkelen wij de creatives waarmee jij zelf succesvol kan adverteren. Door onze jarenlange creatie ervaring, het creëren van duizenden creatives voor allerlei branches (ja echt!) en onze passie voor innovativiteit en creativiteit hebben we veel inspirerende cases en ideeën voor jou en je team.

Wat is het beste moment voor een inspiratiesessie?

Een creatie inspiratiesessie kan in principe altijd gehouden worden wanneer het jou/jullie uitkomt. Vaak wordt gedacht dat het pas interessant is wanneer je al bezig bent met een campagne, maar soms is het dan al te laat om hier het maximale uit te halen. Je hebt mogelijk een drukke planning (en dus minder tijd) en hebt al keuzes gemaakt hoe je je campagne gaat inkopen (wat kan zorgen voor creatieve beperkingen). Natuurlijk kunnen we je ook dan helpen met creatieve en innovatieve inspiratie, maar je haalt niet het maximale uit een sessie.

Maximaal resultaat? Denk in mogelijkheden vóór de volgende campagne

Wij kunnen je namelijk nog breder inspireren en in mogelijkheden laten denken als er nog geen concreet campagneplan is opgesteld (met mogelijke, bijbehorende limitaties). Tevens is de kans groter dat je meer tijd hebt wanneer je niet in een campagneproces zit met aankomende deadline(s). Hierdoor kun je creatiever denken zonder tijdsdruk waardoor vaak de allerbeste ideeën ontstaan. Zo heb jij de tijd om na de inspiratiesessie (met je team) aan de slag te gaan met het campagneplan, de strategie en het concept. De kans dat je hier nu meer uit kunt halen is groot!

Toch nog hulp nodig in de beginfase van je campagne? Geen probleem! We merken dat klanten ons steeds vaker in een vroeg stadium van het creatieve proces betrekken en ook dan denken we nog graag met je mee.

Inspiratiesessie - linda laptop

Waarover we je kunnen inspireren

Op basis van jouw wensen kunnen we je inspireren over één of meerdere specifieke expertises. Van HTML5 banners tot Video ads tot (campagne) websites.

Rich Media banners

Van interactie tot video tot dynamic content. Van standaard formaten tot Page Takeover en Interscrollers. We kunnen je helpen met alle type Rich Media creatives.

Display & IAB banners

Over IAB banners en display banners wordt vaak gedacht dat er weinig mogelijk is, maar juist door hier het maximale uit te halen behaal je betere resultaten dan je concurrenten.

Advergames & Playables

Voor wie maximale engagement met zijn/haar doelgroep wil behalen in een advertentiecampagne bedenken en ontwikkelen we playable ads. Van één spel mechanic tot maatwerk minigames.

Social media creatives

Ook binnen social media advertising zijn creatieve content invullingen mogelijk waar je misschien nog niet aan hebt gedacht. Laat ons met je meedenken.

Dynamische Rich Media

Behaal perfecte resultaten door personalisatie met geolocation, productfeeds, slimme tijd/datum toepassingen, externe API koppelingen en nog veel meer.

Digital Out Of Home

Alleen met video of zelfs statische DOOH creatives adverteren? Al aan HTML5, responsive en dynamic content out of home gedacht?

Online video ads

Ook uit video advertising kun je meer awareness, traffic en zelfs engagement halen! Van video overlay tot video skin tot interactieve video advertenties.

Campagne websites en landingspagina’s

Een effectieve campagne stopt niet na het doorklikken op een advertentie. Een impactvolle landingspagina of website (een Campage genoemd) draagt namelijk sterk bij aan een goed campagne resultaat.

Andere expertise nodig?

Een andere (soortgelijke) expertise nodig? Laat het ons weten en wie weet kunnen we je helpen.

Voor wie? Van adverteerder tot bureau tot publisher

Als creatief bureau geven we naast inspiratiesessies aan adverteerders ook sessies aan o.a. marketing- en mediabureaus, publishers, mediabedrijven en advertentieplatformen! Per type bedrijf hebben we aangepaste inspiratiesessies. Want waar het bij adverteerders draait om eigen campagne(s), gaat het bij bureaus en publishers vaak om het overtuigen van prospects of binnenhalen van een nieuwe campagne van een bestaande klant. Geef bij het aanvragen van een inspiratiesessie dus aan bij wat voor type bedrijf je werkt.

Ook voor co-creatie met je interne team

We kunnen er omheen draaien maar natuurlijk hopen wij door de inspiratiesessie een gave samenwerking met jullie aan te gaan. Echter zijn we niet bang om inspiratie te delen als jullie bijvoorbeeld intern ook een designer hebben die advertenties kan maken. Vooral wanneer wij een aanvulling kunnen zijn waarbij jullie zelf de concepten en ontwerpen maken en wij deze op creatieve wijze tot leven mogen wekken met innovatieve technieken. We zijn namelijk van mening dat je ook met co-creatie de allergaafste campagnes kunt opzetten!

Handige weetjes over onze inspiratiesessies

Op locatie of digitaal

Een inspiratiesessie bij jullie op kantoor? Of toch liever digitaal met een videocall? Het is in de meeste gevallen allebei mogelijk.

Gratis en vrijblijvend

Onze inspiratiesessies zijn geheel gratis en zonder verplichtingen, zolang deze maar relevant is voor beide partijen.

Bureau of publisher?

We kunnen ook inspiratiesessies samen met jou organiseren voor een van je klanten (bij je klant of bij jullie op kantoor).

Van individu tot hele teams

Het maakt ons niets uit of je alleen voor jezelf een inspiratiesessie nodig hebt of dat je hele team of bedrijf hierbij aansluit.

Geen klant? Geen probleem

Of je nu een bestaande klant bent of niet, wij inspireren je graag en laten je graag in alle creatieve en innovatieve mogelijkheden denken.

Gemiddeld 60 tot 90 min

Een sessie hoeft niet lang te duren, het hangt natuurlijk af van de hoeveelheid expertises waarover je geïnspireerd wilt worden.

Bosse Zaal account manager bij creatief bureau DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Vraag hier je inspiratiesessie aan

Helemaal klaar voor een creatie inspiratiesessie? Vul het formulier hieronder in en we nemen snel contact met je op. Heb je vragen of liever telefonisch contact? Bel 085 303 7178 en vraag naar Bosse.

Inspiratiesessie aanvragen