Mattel – Blokus

Info & formaten

Creatie voor: Mattel
Project: Blokus
Formaten: Billboard, Interactive Billboard

Opdrachtomschrijving:
Blokus is een strategisch spel voor de hele familie. Vergelijkbaar met het welbekende Tetris moeten de spelers het bord volbouwen met verschillende vormen steentjes. Wie de meeste blokjes neer kan leggen wint!

In dit interactieve Billboard hebben we een mini-versie van dit spannende spel gebouwd. In onze eigen conversation techniek aan de rechterkant van de banner wordt uitgelegd hoe het werkt. Door deze uitleg op te delen in korte berichtjes, kun je gemakkelijk meer tekst kwijt in je creatie zonder dat je te maken krijgt met te lange alinea’s. Daarnaast werken berichtjes zoals deze heel triggerend omdat het voor de gebruiker aanvoelt alsof hij persoonlijk aangesproken wordt.

Het spel zelf werkt bijna hetzelfde als het werkelijke bordspel, er zijn vier spelers, in vier verschillende kleuren. De gebruiker speelt met de gele kleur en mag zelf de blokken in het speelveld slepen via een drag en drop techniek. De computer berekend vervolgens wat de volgende zet gaat worden van de overige drie kleuren. Dit zorgt voor een super interactieve banner met een competitief element erin. Goed voor de engagement!

Wil jij ook zo’n vette advergame? Neem dan met ons contact op!

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!