Disney+ – monthly campaign 2022

Info & formaten

Creatie voor: Disney+
Project: Disney+ – monthly campaign 2022
Formaten: Page Takeover, Halfpage Ad, Rectangle

Opdrachtomschrijving:
Meerdere video’s afspelen in één creatie onmogelijk? Zeker niet!

Disney kwam bij ons met de vraag of we een gave bibliotheek konden maken waarin recente films en series niet alleen in de spotlight konden zetten, maar waar ook de trailer/videospot van kan worden afgespeeld. Die uitdaging gingen wij natuurlijk graag aan!

Het resultaat: een ontzettend gaaf interactief template die maandelijks wordt geüpdatet met de meest recente titels. Het concept is vertaald naar verschillende formaten om zo een groot bereik te creëren, van Rectangle tot Halfpage Ad, van Page Takeover tot een Leaderboard. Voor de invulling van deze creaties hebben we gewerkt met een grid waar geselecteerde series te zien zijn, deze is dynamisch ingedeeld en je kan op elk item klikken om de trailer uit te klappen in een lightbox. Bij de APTO is er gedacht aan álle resoluties, met onze skin optimalisaties zijn de uitgelichte series altijd goed te zien en leesbaar.

Wist je dat je hier ontzettend veel ruimte hebt qua bestandsgrootte? Omdat we werken met interactie, kunnen we namelijk meerdere video spots toevoegen aan de creatie. De de teller van de bestandsgrootte gaat echter pas lopen wanneer de afzonderlijke video spots wordt afgespeeld. Hiermee hebben we speelruimte gehad tot maarliefst 25 MB!

Voor de variatie hebben we er ook nog even een dynamisch element aan toegevoegd, zo zijn er verschillende versies van de CTA gebruikt om de kijker te blijven verrassen met nieuwe content.

Welke serie of film ga jij vanavond kijken?

Wil jij ook zo’n vette Rich Media set? Neem dan met ons contact op!

Bosse Zaal account manager bij creatief bureau DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creatief bureau graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!