Video inkorten, bijsnijden en verbeteren
Onze video experts zijn niet bang voor uitdagend video-edit werk. Wij kunnen iedere video inkorten, bijsnijden, croppen, de verhouding veranderen of beeldvullend maken.

We zien vaak dat er videomateriaal voor een campagne beschikbaar is, maar dat deze veel te lang is om te gebruiken voor een online advertentie. Wij zijn heer en meester in het inkorten, bijsnijden en aanpassen van jouw bestaande video’s, zodat jij er mee kan video adverteren. Ook comprimeren kunnen we als geen ander, hoe groot of hoe lang je video ook is wij krijgen deze bijvoorbeeld onder de 5MB.

Video inkorten naar 5-10-30-… seconden

We krijgen vaak de vraag of we een video kunnen inkorten (of comprimeren) en natuurlijk kunnen we je daar mee helpen. Hoe perfect dit lukt hangt natuurlijk ook af van je video, maar onze video experts weten er altijd wel iets moois van te maken. Handig voor een Pre-roll die maar 30 seconden mag duren, een social media story die maar 15 seconden of een Digital Out Of Home creatie die maar 10 seconden in beeld mag zijn.

vertical video en portrait video's korter maken
Video inkorten, bijsnijden en verbeteren - Videoinkortenbijsnijden audioBijInkorten

Audio en video inkorten

Hoe mooi we een video kunnen inkorten hangt vaak af van de gebruikte audio. Stel je video is 30 seconden en je audio is pérfect afgestemd op je video scenes dan wordt het soms lastig om hier een 15 seconden video van te maken en daarbij de audio nog steeds perfect bij elkaar te laten horen. Natuurlijk hebben we hier vaak goede workarounds en trucjes voor. Als je weet wat er veranderd is kan het misschien opvallen, maar 99,9% van de doelgroep zal het niet merken. Als wij natuurlijk de bronbestanden krijgen van zowel de audio als de video dan is er natuurlijk veel mogelijk en kunnen we in bijna alle gevallen een perfecte video maken.

Van landscape tot vertical tot square video’s

Wij kunnen bijna iedere video ombouwen naar jouw gewenste verhouding. Of het nu een staande video naar een vierkante video is of een liggende video naar een vertical video. Zolang de video’s op hoge resolutie beschikbaar is kunnen onze video experts er bijna altijd wel iets mee. We kijken altijd per scène welke uitsneden het beste werkt en waar nodig manipuleren we de video zo dat alles goed in beeld is geweest. Natuurlijk is het nooit 100% perfect ten opzichte van een video die je vanaf scratch in de juiste verhouding laat maken, maar vaak zijn onze video’s goed geschikt voor online adverteren (waar de resoluties niet in 4k moeten bijvoorbeeld).

Beeldvullend maken van een video

We zien regelmatig video’s (bijvoorbeeld in de filmwereld) waarbij het video canvas niet beeldvullend is gemaakt (zwarte balken boven en onder bijvoorbeeld). Onze video experts kunnen met slim edit werk vaak zorgen dat het canvas beeldvullend is wat vaak voor online adverteren resultaat in een mooiere advertentie.

Een effectieve eindkaart toevoegen

We zien vaak dat adverteerders een tv commercial hebben die deze ook inzetten voor online adverteren. Hier wordt eigenlijk een cruciale fout gemaakt, want juist in de eindkaart geef je de doelgroep die de moeite heeft genomen de video af te kijken een actie te ondernemen. In een tv commercial kun je niet doorklikken dus daar wordt nooit naar gevraagd. Juist voor online video reclames kunnen wij aan het einde van je video een eind kaart op maat maken die past bij de manier van adverteren waardoor de conversie velen malen hoger komt te liggen.

Video omzetten naar Digital Out Of Home

We maken regelmatig Digital Out Of Home (DOOH) video’s voor klanten op basis van bestaand videomateriaal. Vaak maken we een korte edit van bestaand videomateriaal (omdat DOOH video’s vaak kort moeten zijn) en combineren dat met huisstijl overlay elementen en een effectieve eindkaart. Natuurlijk kunnen we ook een DOOH creatie maken video animatie in plaats van geschoten beelden.

Video omzetten naar Social media video

Ook voor social media maken onze video experts regelmatig edit’s van bestaand videomateriaal, zodat deze voldoen aan de eisen van een social media platform. We kunnen social media video’s inkorten, bijsnijden voor de juiste verhouding, comprimeren voor de juiste bestandsgroottes en opslaan in het juiste formaat. Ook kunnen we een eindkaart en/of communicatie overlay toevoegen waarbij we rekening houden met het interface van het platform dat over de video content heen kan liggen.

Check ook deze pagina’s met voorbeelden:

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!