Star Wars – Memory Advergame

Info & formaten

Creatie voor: Star Wars
Project: Memory
Formaten: Interstitial, Advergame

Opdrachtomschrijving:
Iedereen kent Star Wars wel, dat hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Voor deze campagne waren ze op zoek naar een kindvriendelijke Advergame die responsive werkt op desktop en mobiel. Wat dit project een grote uitdaging maakte, was het zeer beperkte materiaal en de strenge richtlijnen vanuit de klant. Zo mocht er bijvoorbeeld niks aan het artwork worden aangepast en kregen we slechts een paar afbeeldingen en kleurplaten aangeleverd.

Maar zelfs binnen deze kaders hebben wij een leuke mini-game weten te ontwerpen. Deze Interstitial bevat het bekende spelletje memory waarbij de kinderen twee dezelfde afbeeldingen moeten vinden. De zwart-wit kleurplaten hebben we hier ingezet als plaatjes op de kaarten, zo hebben we al het materiaal weten te gebruiken zonder hierin te hoeven knippen.

Deze advergames zijn simpel in gebruik, voor de doelgroep is meteen duidelijk wat de bedoeling is. Dit verlaagt de drempel tot spelen wat zorgt voor meer engagement. Memory is in te zetten voor heel veel verschillende projecten en campagnes, ook wanneer je niet veel materiaal ter beschikking hebt!

Wil jij ook zo’n leuke advergame? Neem dan met ons contact op!

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!