Disney – Lightyear

Info & formaten

Creatie voor: Disney
Project: Lightyear
Formaten: 3D DOOH, Interactive Social Video, Skinned Video, Rich Media, IAB Bannerset

Opdrachtomschrijving:
Afgelopen maand hebben wij Disney blij gemaakt met een paar hele bijzondere creaties. Voor de nieuwe Buzz Lightyear film hebben we twee compleet nieuwe technieken gebruikt welke we nu met veel trots toevoegen aan ons portfolio.

Te beginnen bij het pronkstuk van deze case, de 3D Digital Out Of Home. Het is een normaal mp4 bestand, maar door er een 3D setting in te bouwen lijkt het net alsof Buzz Lightyear en de teksten uit het scherm komen. Een gave en vooral opvallende DOOH die we niet vaak tegenkomen in Nederland.

Naast deze bijzondere DOOH hebben we ook een interactieve social video opgemaakt. In te zetten op Instagram en Snapchat door in te spelen op de specifieke kenmerken van de welbekende story’s: tap voor de volgende video. De gebruiker ervaart het als een unieke interactie die zich soepel afspeelt, terwijl het achter de schermen simpelweg 2 story-video’s achter elkaar zijn.

Verder zijn er nog verschillende banners ontwikkeld waaronder een HPTO, IAB Bannerset en een aantal Rich media banners. Alle creaties zijn volledig in het intergalactische space-thema met ruimteschepen, astronauten en vliegende meteorieten. 

Kortom, een gaaf project waarin we helemaal los zijn gegaan en veel nieuwe dingen hebben ontdekt!

Bosse Zaal account manager bij creative studio DSlab

Bosse Zaal
Product expert & Account Manager

Brainstorm of inspiratiesessie?

Wil je samen sparren over een mogelijke opdracht, heb je een dosis inspiratie nodig of heb je een vraag? We helpen je als creative studio graag op de manier die het fijnste werkt voor jou. Een video call, fysieke afspraak, mailconversatie of telefoontje zijn allemaal goed! Interesse in een uitgebreide inspiratiesessie? Lees dan hier verder.

Weet je al wat je wil? Neem dan contact op om een offerte op te vragen! Als nieuwe klant krijg je bij ons altijd een welkomstkorting, omdat wij overtuigd zijn dat wij na de eerste succesvolle campagne samen blijven werken!

Schrijf je in voor de inspiratie updates mailing!

Ontvang enkele keren per kwartaal een innoverende inspiratie update per email met gave cases, nieuwe technieken/formaten, slimme tips en nog veel meer!